Veelgestelde Vragen

We krijgen de laatste tijd veel vragen van mensen die een longboard willen kopen. Vandaar dat we op deze pagina een overzicht van de meestgestekde vragen hebben gemaakt.

Hoe kies ik tussen een longboard en een skateboard?

Het hangt af van wat je wilt doen met het skateboard en hoe goed je rijdt. Met een longboard kun je rijden in alle omstandigheden. De meeste jongeren die moeten pendelen naar school of naar het skaterpark hebben de neiging om een ??skateboard aan te schaffen omdat die gemakkelijk manoeuvreerbaar is en eenvoudig opgetild en meegedragen kan worden. Met een longboard kan dit net zo goed, maar longboards zijn doorgaans zwaarder en langer waardoor het lopen iets moeilijker is.

Wat voor soort wielen raden jullie aan voor iemand die niet graag hobbels in de weg voelt?

Probeer het gebruik van een zachtere wiel zoals een 75a tot 80a durometer wiel. Je kunt wielen in de grootte van het bereik van 70mm-80mm nemen om te helpen om de klap te absorberen.

Kan ik gebruiken WD40 op mijn lagers?

NEE. Het toevoegen van smeermiddelen aan de buitenzijde zorgt ervoor dat vuil wordt aangetrokken op de lager. Hoewel veel mensen een smeermiddels als WD40 gebruiker voor hun longboard of skateboard raden we dit af.

Hoe weet ik dat ik nieuwe lagers nodig heb?

Sommige lagers maken lawaai na verloop van tijd. Dat betekent niet noodzakelijk dat je nieuwe lagers moet kopen. Controleer de snelheid van de wielen door ze een goede spin te geven. Als ze niet meer vloeiend bewegen of abrupt tot stilstand komen zijn de lagers van het longboard versleten en wordt het tijd om nieuwe aan te schaffen.

Heb ik echt beschermende kleding nodig?

Echt nodig is niets in het leven, maar we raden het dragen van beschermende kleding met klem aan. Een ongeluk kan altijd gebeuren en zelfs professionele longboarders dragen daarom altijd een helm en andere beschermende kleding. Ook al ziet het niet zo stoer uit, neem het risico gewoon niet en bescherm jezelf!

Welke longboard moet ik kiezen?

Ben je een beginner en op zoek naar een longboard Er zijn zoveel mogelijkheden dat het kiezen van een geschikt model gigantische hoofdpijn kan bezorgen als je niet precies weet waar je op moet letten. Gelukkig hebben we een speciaal artike geschreven over waar je op moet letten bij het longboard kopen.

Hoe kan ik mijn longboard onderhouden?

We raden je aan om niet longboard skateboard te rijden door plassen, regen of in het zand. Dit is funest voor je lagers en zal ervoor zorgen dat ze veel te snel slijten. Gelukkig is het vervangen niet zo duur of moeilijk, maar vermijden is beter dan genezen. Verder raden we je aan om altijd goed met je longboard om te gaan. Dit betekent dat je er niet mee gaat gooien of stunt mee gaat uithalen die eigenlijk niet geschikt zijn voor je model. Ook is het belangrijk om elke paar maanden elk onderdeel grondig te controleren en te beslissen of deze vervangt moet worden. Als je goed met je longboard omgaat zul je er ongetwijfeld jarenlang plezier van ervaren.